skip to Main Content

Bijna 100 jaar ervaring in de timmerindustrie

Onze geschiedenis

Duet is een merk van Kievit Kozijn, een innovatief familiebedrijf dat al bijna 100 jaar een goede naam heeft in de timmerindustrie. Het bedrijf is opgericht in 1922 aan de Kievitsweg in Ridderkerk. Vandaar de naam.

Het bedrijf begon met het maken van mallen voor scheepsbouw. Met de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog steeg de vraag naar kozijnen. De scheepsbouw in Ridderkerk maakte plaats voor schone industrie. Zo veranderde ook de koers van De Kievit.

Al gauw werd het pand aan de Kievitsweg te klein en vestigde het bedrijf zich in 1960 aan de Nijverheidstraat in Ridderkerk. In mei 2005 startte de uitbreiding van het pand. De gevel werd gerevitaliseerd, er werd een modern kantoor gebouwd en er kwam een nieuwe geautomatiseerde spuiterij.

In 2018 hebben we een aantal bedrijfspanden gekocht naast onze eigen productieruimten. Na een tijd van voorbereidingen begonnen we eind 2020 aan de nieuwbouw. De nieuwe ruimte heeft een omvang van ca 4.000 m². Het totale vloeroppervlak beslaat na de nieuwbouw 8.200 m².

Kozijnen geschikt voor hoogbouw

Lancering van het merk duet

Kievit Kozijn lanceerde in 2020 tevens het nieuwe merk duet, dat gericht is op innovatieve kozijnen waarbij materialen worden gecombineerd. De naam verwijst naar het samenspel van de materialen en is uitermate geschikt voor hoogbouw.

Hoogbouw met hout aluminium kozijnen van Duet