skip to Main Content

De Puls, Amsterdam

Case

Een aantal maanden geleden is de bouw van project ‘De Puls’ in Amsterdam van start gegaan. Het project bestaat uit twee torens en een verbindende commerciële plint. De woontorens zijn circa 85m hoog en hebben 21 verdiepingen.

De Puls in Amsterdam is een circulair gebouw waar mensen hoogwaardig kunnen wonen, leren, werken en recreëren. Het complex is volledig zelfvoorzienend en een icoon voor duurzaamheid. De gemeente Amsterdam heeft hoge eisen gesteld en het ambitieuze concept voldoet aan alle eisen.

In opdracht van VORM Bouw leveren wij voor de 1e t/m de 19e verdieping duet buitenkozijnen. Vanuit Kievit Kozijn leveren we voor het hele complex alle houten binnenkozijnen- en deuren.

Doordat er binnen het project gebruik gemaakt wordt van hout-aluminium kozijnen is de woontoren aan de buitenzijde onderhoudsarm en geniet men ten aanzien van de binnenzijde van volledige ontwerpvrijheid op het gebied van houtsoort en kleurkeuze.

De Puls is een icoon voor duurzaamheid. Zowel voor wat betreft de bouw als wel de praktische invulling als stadsbiotoop. Voor De Puls zal het BREEAM Certificaat ‘Outstanding’ worden behaald, dit is het hoogst haalbare. Aanvullend worden er twee bestaande BREEAM innovatie credits geclaimd: ‘Multisensoren’ en ‘Circulaire daktuin’.

Meer weten over het project? Bekijk dan de casestudy op de website van VORM.

100% van het door ons geleverde hout is STIP-gecertificeerd.

𝗗𝘂𝗲𝘁:
🪟 1033 st. gevelkozijnen voorzien van triple glas
📏 3.300m² gevelkozijnen
🔒 78.757 kg CO2 vastgelegd

𝗞𝗶𝗲𝘃𝗶𝘁 𝗞𝗼𝘇𝗶𝗷𝗻:
🪟 920 st. binnenkozijnen
🚪 932 st. binnendeuren
📏 2.400m² binnenkozijnen
🔒 37.355 kg CO2 vastgelegd

Voor ieder geleverd kozijn planten wij een boom!

Gebouw de puls in Amsterdam met hout aluminium kozijnen van Duet

Opdrachtgever

Aannemer / bouwonderneming

Architect(en)

Duet systems

duet-project-projectafbeelding-de-puls-001
duet-project-projectafbeelding-de-puls-003
duet-project-projectafbeelding-de-puls-002

Mock-ups

Voordat de daadwerkelijke bouw begon waren wij al druk met bouwen. Voor hoogbouwprojecten maken we namelijk veelvuldig gebruik van Mock-ups.
 
Door een model te maken, laten we zien wat er mogelijk is en wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt. Ook kunnen we hiermee het eindresultaat tonen aan de opdrachtgever én bieden we andere partijen – die zich bezighouden met de gevel – de mogelijkheid goed samen te werken zodat het product perfect geëngineerd is.
 
Engineering is een proces waardoor het dus ook regelmatig voorkomt dat er meerdere versies worden gemaakt.
 
Mock-ups zijn voor ons een belangrijke schakel in het leveren van de hoogste kwaliteit!
de puls mockup 1

Geïnteresseerd?

Vraag een offerte aan