skip to Main Content

Duurzaamheid kozijnen

Met STIP de groenste

Bij duet nemen wij alleen genoegen met het beste hout. Het is voor ons vanzelfsprekend om duurzaam hout te gebruiken dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Duet is dan ook een STIP-bedrijf.

Een STIP-bedrijf koopt alleen hout in dat afkomstig is uit door TPAC goedgekeurde bosbeheersystemen. Duet wordt periodiek gecontroleerd door onafhankelijke, deskundige inspecteurs van certificatie-instelling SKH.

Gevelelementen van verantwoord hout

FSC® en PEFC™

Kies je als opdrachtgever voor de kozijnen van duet, dan kun je als afnemer garanderen dat het hout van de houten gevelelementen afkomstig is van verantwoord/duurzaam beheerde bossen, voorzien van Chain of Custody-keurmerken als FSC® en PEFC™. Wij verwerken in ons bedrijf uitsluitend hout dat uit FSC® en PEFC™-bosgebieden komt. Het hout hoeft door afnemers niet meer uitgezocht en gecontroleerd te worden. Alle inkoop is 100% verantwoord en daarmee ook de verkoop.

Tevens voldoet duet aan het Breeam4 keurmerk duurzaamheidsprestatie, de regeling groenprojecten en de regeling groene hypotheken.