skip to Main Content

De Kieviten, Wassenaar

Case

Op vrijdag 1 juli 2022 is door voormalig wethouder Hubert Schokker van de gemeente Wassenaar de eerste paal geslagen voor de nieuwe sporthal De Kieviten aan de Dr. Mansveltkade 11 in Wassenaar.

Op deze locatie staat straks de geheel nieuwe, multifunctionele, moderne en energieneutrale sporthal: De Kieviten, die met al haar faciliteiten ruimte zal bieden aan verschillende binnen- en buitensporten!

De nieuwe sportaccommodatie komt ter vervanging van de oude sporthal De Schulpwei en hockey- en tennishal De Kieviten. Na vele generaties zeer intensief te zijn gebruik waren deze aan vervanging toe. In juli 2019 heeft de gemeenteraad van Wassenaar ingestemd met de realisatie van de nieuw te bouwen sporthal.

Het ontwerp voor de nieuwe sportaccommodatie is nauw afgestemd tussen LIAG architecten en bouwadviseurs en de vertegenwoordigers van de Kieviten, zijnde de Sporthalcommissie en de overige gebruikers. Het definitieve ontwerp is vervolgens door de gemeente Wassenaar en de sporthalcommissie goedgekeurd.

Arie Aalbers, directeur en bouwadviseur van LIAG architecten en bouwadviseurs:

“In de nieuwe omnisport accommodatie komen sporters en toeschouwers graag. Het clubhuis is de blikvanger én de verbindende factor tussen beide groepen. Dit clubhuis met royaal (en overdekt) terras ligt centraal en verhoogd, op de eerste verdieping.  Het geeft daarmee toeschouwers een comfortabel zicht alle binnen- en buitensporten.

Aan het duidelijk herkenbare volume van de sporthal grenst dit clubhuis. Het oogt van buiten als een paviljoen. Via de groene zitheuvel met trappen aan weerszijden is het hart van deze sporthal te bereiken. Overigens biedt de verhoogde ligging ook een functionele oplossing. Onder dit clubhuis zijn namelijk de algemene ruimten te vinden voor de binnen- en buitensporters, waaronder de kleedruimten.”

Duet mag voor het clubhuis en de sporthal haar innovatieve, duurzame duet hout-aluminium kozijnen leveren. Onze onderhoudsvrije duet kozijnen zijn een mooie én duurzame oplossing voor de nieuwe sporthal. Wij bedanken Bouwbedrijf Huurman Leiden voor deze geweldig mooie opdracht!

Naar verwachting wordt de nieuwe sporthal het eerste halfjaar van 2023 opgeleverd.

sporthal de kieviten wassenaar 600x900
@LIAG

Opdrachtgever

Aannemer / bouwonderneming

Installatie

E-installateur: Martinu Ridderkerk

W-installateur: A. de Jong Schiedam

Duet systems

Duet Core 88 / Duet Core 68

Geïnteresseerd?

Vraag een offerte aan