skip to Main Content

Gymzaal Heijplaat

Case

Voor het project “Gymzaal Heijplaat” mogen wij onze hout-aluminium kozijnen leveren. Dit project maakt onderdeel uit van de nieuwe, groene woonwijk “Het Verborgen Geheim” en is ontworpen door architectenbureau LIAG. LIAG was tevens één van de partijen die al voor de oprichting van duet zeer enthousiast waren over ons concept ten aanzien van het hout-aluminium kozijn dat we inmiddels hebben weten te realiseren.

Gymzaal Heijplaat vooraanzicht

Opdrachtgever

Aannemer / bouwonderneming

Architecten

Duet systems

Gymzaal Heijplaat & duet

Goed voor mens en milieu

Aangezien er veel leerlingen en docenten bijeen komen binnen Gymzaal Heijplaat, diende het gebouw niet alleen te beschikken over een hoge mate aan daglicht maar ook over een prettige akoestiek én een natuurlijke uitstraling. Hout is bij uitstek een materiaal dat aan deze wensen voldoet. Tevens is het gebouw onderhoudsarm door de aluminium buitenzijde van de kozijnen.

Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik natuurlijke materialen zoals hout, leidt tot minder hoofdpijn, vermoeidheidsklachten en stress ten opzichte van andersoortig materiaalgebruik. Naast de positieve bijdrage aan een gezonde werk- en leeromgeving is hout ook het meest duurzame bouwmateriaal waardoor de milieu impact van het gebouw minimaal is. Om deze redenen heeft LIAG architecten dan ook gekozen voor de bouw van een duurzame, demontabele houten constructie waar onze hout-aluminium kozijnen naadloos binnen passen.

Gymzaal Heijplaat vanaf het grasveld met op de voorgrond spelende kinderen
Gymzaal Heijplaat vanaf het plein
Binnenaanzicht van Gymzaal Heijplaat

Geïnteresseerd?

Vraag een offerte aan