skip to Main Content

Duet hout-aluminium kozijnen

De vraag uit de markt

Traditioneel wordt voor hoogbouw veelal kunststof of aluminium kozijnen gebruikt. Met duet hout-aluminium kozijnen bieden wij u een duurzaam alternatief.

De voordelen van het duet kozijn op een rijtje: een kleine footprint, hoge isolatie waarde, in vele kleuren te krijgen. Buiten het gemak van beperkt onderhoud en binnen de warme uitstraling van hout. Bij Kievit Kozijn is de ontwikkeling van duet hout-aluminium ontstaan, de diverse innovatieve dichtingen en bouwkundige aansluitingen zijn door luisteren naar de markt tot stand gekomen.

Duet is een merk van Kievit Kozijn

Made in Holland

Het merk duet is 2020 gelanceerd door Kievit Kozijn, een innovatief familiebedrijf dat opgericht is in 1924 en al bijna 100 jaar een goede naam heeft in de branche. De kozijnen van Duet hebben een buitenkant van aluminium en een binnenkant van hout. De innovatieve hout-aluminium kozijnen zijn duurzaam en worden in Nederland gemaakt.

Duurzaamheid

Duet kozijnen – BIM ready

Klaar voor de toekomst

BIM (Building Information Modeling) is software waarin alle informatie over een bouwproject beheerd wordt in één digitaal 3D model. In dit model kunnen alle betrokken partijen, zoals architecten en aannemers, de informatie vinden (en aanpassen) die voor hen belangrijk is.

Doordat de informatie voor iedereen altijd actueel is, wordt de kans op fouten tijdens het bouwproces aanzienlijk kleiner. De vraag naar het werken met BIM groeit. Bij duet zijn we er helemaal klaar voor.

Kozijnen met RFID Chip

Alle informatie altijd bij de hand

Ieder duet kozijn heeft een unieke identificatie chip met daarop informatie over onder andere het houtsoort, het bouwwerk, de kleur, de planning, de applicatie en garantie. Ook deze RFID Chip is volledig BIM ready.

RFID chip vastgehouden tussen duim en wijsvinger

Bijna 100 jaar ervaring in de timmerindustrie

Onze geschiedenis

Duet is een merk van Kievit Kozijn, een innovatief familiebedrijf dat al bijna 100 jaar een goede naam heeft in de timmerindustrie. Het bedrijf is opgericht in 1924 aan de Kievitsweg in Ridderkerk. Vandaar de naam.

Het bedrijf begon met het maken van mallen voor scheepsbouw. Met de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog steeg de vraag naar kozijnen. De scheepsbouw in Ridderkerk maakte plaats voor schone industrie. Zo veranderde ook de koers van De Kievit.

Al gauw werd het pand aan de Kievitsweg te klein en vestigde het bedrijf zich in 1960 aan de Nijverheidstraat in Ridderkerk. In mei 2005 startte de uitbreiding van het pand. De gevel werd gerevitaliseerd, er werd een modern kantoor gebouwd en er kwam een nieuwe geautomatiseerde spuiterij.

In 2018 hebben we een aantal bedrijfspanden gekocht naast onze eigen productieruimten. Na een tijd van voorbereidingen begonnen we eind 2020 aan de nieuwbouw. De nieuwe ruimte heeft een omvang van ca 4.000 m². Het totale vloeroppervlak beslaat na de nieuwbouw 8.200 m².

Kozijnen geschikt voor hoogbouw

Lancering van het merk duet

Kievit Kozijn lanceerde in 2020 tevens het nieuwe merk duet, dat gericht is op innovatieve kozijnen waarbij materialen worden gecombineerd. De naam verwijst naar het samenspel van de materialen en is uitermate geschikt voor hoogbouw.

Hoogbouw met hout aluminium kozijnen van Duet