skip to Main Content

Soorten hout-aluminium kozijnen

Eindeloos veel ontwerpvrijheid

In Nederland wordt steeds vaker gekozen voor hoogbouw. Het hout-aluminium kozijn van duet is speciaal daarvoor ontwikkeld.

De kozijnen zijn gemaakt van duurzaam geproduceerd hout in combinatie met een weerbestendige aluminium buitenzijde.

Ons hout-aluminium kozijn biedt architecten ultieme ontwerpvrijheid. Het aluminium is leverbaar in twee breedtes en in iedere gewenste kleur. Daarnaast is het gecoate naadloze aluminium profiel nagenoeg onderhoudsvrij en toepasbaar in ieder buitenklimaat. Ook kan ons hout-aluminium kozijn geleverd worden met het Aqua Drain systeem waardoor water slim wordt afgevoerd.

De binnenzijde van hout is verkrijgbaar in bijzondere soorten en afwerkingen. Indien gewenst kunnen bewoners zelf de houtsoort en uitstraling kiezen.

De hout-aluminium kozijnen voldoen aan alle hedendaagse comforteisen, zo zorgen ze voor een goede isolatie, ook als het gaat om het buiten houden van geluid.

De kozijnen worden volledig kant en klaar geleverd én zijn op locatie éénvoudig in één handeling te monteren zonder stelkozijnen. Door een unieke innovatie in het duet-profiel kan deze worden voorzien van een beschermfolie die het kozijn beschermt tijdens de bouwwerkzaamheden.

De hout-aluminium kozijnen van duet passen daarom feilloos in moderne hoogbouw-concepten.

Het aluminium waarmee wij werken heeft de EN AW 6060 T66* status. Ook qua kozijn zelf zijn er veel keuzemogelijkheden. Hieronder zijn onze verschillende soorten kozijnen te vinden.

* EN AW-6060 T66, staat voor de Europese norm op het aluminium dat men gebruikt. Het nummer 6060-T66 is de verklaring van de eigenschapen welke zijn: goed te buigen, sterk en zeer goed te anodiseren of te voorzien van poedercoating/lak. En zo ook corrosie bestendig.