skip to Main Content

ZuidHaven, Scheveningen

Case

Het oude Norfolkterrein in de haven van Scheveningen wordt omgetoverd tot een gebied met woningen, winkels, horeca, leisure en visserij. Onderdeel van het grote plan De Zuid is deelproject ZuidHaven. Duet is verantwoordelijk voor de loggia’s van ZuidHaven 4a.

Deelproject ZuidHaven in Scheveningenmet hardhouten basis Duet

Opdrachtgever

Aannemer / bouwonderneming

Duet systems

Erker met hardhouten basis van Duet

Aluminium afdekconstructie

De leverancier van de aluminium kozijnen liep tegen de constructie van de erkers aan. In dit project zitten een aantal balkons, die rondom volledig beglaasd zijn en aan de voorzijde een vouwwand (glas) hebben. De erkers steken uit de gevel. In verband met de brandwerendheid moest de leverancier van de aluminium kozijnen de puien in kleinere glasvakken opdelen. Dit leverde problemen op.

Door de gemeente zijn bij de afgifte van de omgevingsvergunning aanvullende brandwerende eisen gesteld aan de vouwwand van glas met (deels) brandwerende vaste delen. Daarom kwam de aannemer bij ons voor een oplossing.

Wij hebben een complete erker ontwikkeld met een hardhouten basis en een buitenzijde voorzien van een aluminium afdekconstructie. Met de leverancier Metaglas zijn de schuivende glazen panelen van de voorgevel en dichte zijwanden gemaakt.

Ons team heeft in overleg met de gemeente en brandweer een mooie constructie gerealiseerd. Het gaat om een buitenruimte die brandwerend is bekleed, waarbij het aluminium kan verschrompelen, maar het contour van hout blijft staan. Samen met de opdrachtgever heeft ons team van duet kozijn deze case opgelost.

Deelproject ZuidHaven in Scheveningenmet hardhouten basis Duet - zijaanzicht links
Deelproject ZuidHaven in Scheveningenmet hardhouten basis Duet - zijaanzicht rechts
Deelproject ZuidHaven in Scheveningenmet hardhouten basis Duet voorzijde

Geïnteresseerd?

Vraag een offerte aan