skip to Main Content

ZuidHaven voorzien van duet balkonkozijnen

Case

Het oude Norfolkterrein in de haven van Scheveningen zal de komende jaren transformeren in een levendig gebied met woningen, winkels en horeca. Onderdeel van het plan De Zuid is het deelproject ZuidHaven, dat is gerealiseerd door VORM en MRP Development en bestaat uit 62 appartementen en penthouses en negen herenhuizen.

balkonkozijnen zuidhaven gerealiseerd duet

Opdrachtgever

Aannemer / bouwonderneming

Duet systems

Duet Custom Solutions

Stijlvolle eyecatcher

Prachtige balkonkozijnen

ZuidHaven is ontworpen door architectenbureau LEVS. Vanwege de bijzondere vormgeving van de loggia’s die direct opvalt, vroeg dit om een mooi design dat daarnaast ook nog eens aan alle bouwkundige eisen moest voldoen. Hiervoor is de expertise ingeschakeld van duet dat hiervoor prachtige balkonkozijnen heeft ontworpen, gemaakt van hout in combinatie met een aluminium buitenlaag.

Uitdagend ontwerp
Door de bijzondere plaatsing van de loggia’s aan de buitenzijde van de gevels heeft duet speciaal voor dit project een innovatieve oplossing bedacht en gemaakt en hiermee een uniek product geleverd, zo vertelt BIM modelleur en werkvoorbereider Niels Geuze. De middels harmonica glaspanelen semi afsluitbare balkonkozijnen zijn zo gemaakt en voorbereid dat deze in geheel geplaatst konden worden tijdens de bouw.

Maatwerk
Voor de realisatie van dit bijzondere design was een maatwerk oplossing nodig. De loggia’s moesten tussen betonplaten passen, waardoor precieze maatvoering cruciaal was, wat om een uitdagende en creatieve oplossing vroeg. Voor de bevestiging van de spectaculaire hout en aluminium loggia’s is daarom samen met VORM Bouw een ingenieus systeem bedacht. Daarvoor zijn zelfs speciale hulzen ontworpen.

Trots
Het uiteindelijke resultaat is iets om trots op te zijn! Ondanks alle uitdagingen gedurende het traject hebben wij met dit project bewezen hoe mooi en krachtig de combinatie van hout en aluminium is. Hout zorgt voor duurzaamheid, een goede brandwerendheid en stijfheid in de constructie terwijl het aluminium zorgt voor een moderne uitstraling en onderhoudsvrij is.

Duet gebruikt alleen gecertificeerd duurzaam geproduceerd hout. De aluminium buitenlaag is in Duitsland geproduceerd door GUTMANN Bausysteme GmbH en voorzien van een geanodiseerde C5 onderlaag die speciaal is bedoeld voor toepassing aan de kust.

Het project is ook behandeld binnen het magazine van Stedenbouw editie 772. Het specifieke artikel is hier terug te vinden.

Deelproject ZuidHaven in Scheveningenmet hardhouten basis Duet - zijaanzicht links
De balkonkozijnen van duet worden met een hijskraan op hun plek gezet
De duet balkonkozijnen zijn bevestigd en afgemonteerd

Geïnteresseerd?

Vraag een offerte aan